Dani Beograda

dana Apr18 2016

Manifestaciju Dani Beograda 2016 činiće 18 događaja za sve generacije koji će biti održani od 15. do 30. aprila.

Ove godine Beograd slavi 1.138 godina otkako je naš grad prvi put u zvaničnom dokumentu pomenut slovenskim imenom Beograd i 149. godina od kada je knez Mihailo Obrenović dobio ključeve grada, čime je okončana 346 godina duga otomanska okupacija prestonice Srbije.

Beograd

Odbor za organizaciju proslave Dana Beograda usvojio je Program proslave Dana Beograda, kao i trajni zvanični znak ove manifestacije. Pripremljen je bogat kulturni program kojim se ne obeležavaju samo značajni datumi naše istorije već i predstavlja kultura, tradicija i istorija prestonice.

Prva manifestacija, Dečje beogradsko proleće, biće održana u subotu, 15. aprila, a zatim će sutradan u Knez Mihailovoj biti organizovano 18 koncerata.

Manifestacija „Beograd u kadru“ biće održana na tri lokacije, i to u Knez Mihailovoj ulici, na Savskoj promenadi i na Cvetnom trgu od 16. do 18. aprila, a 17. aprila biće organizovan književni matine na kome će beogradski glumci čitati stihove o Beogradu.

Građani će 18. aprila moći da obiđu gradske institucije u okviru manifestacije „Otvorena vrata institucija grada„, a istog dana Muzej Jugoslovenske kinoteke organizovaće reviju filmova o Beogradu.

Detaljan program možete pogledati na danubeogradu.rs


Jovana Šošević
je "Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš. " | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle | tagovi: , , ,



Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dani Beograda”


« Pitajte stilistu: Crna asimetrična haljina

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook