Danas počinje Dreft Fashion Week Zagreb

dana May9 2013

Večeras u 20:30h u Hypo centru na Slavonskoj aveniji 6 počinje jubilarni 20. Dreft Fashion Week Zagreb F/W 2013./2014. Najdugovječnije i jedini internacionalni modni događaj u Hrvatskoj danas otvara vrata svim zvanicima, a pred nama su 3 revijalna dana sa 15 kolekcija, kao i žurke i raznolik popratni program.

Čast da svojom revijom otvori ovosezonsku zagrebačku nedelju mode pripala je miljenici zagrebačkih dama, dizajnerki Kristini Burji i njezinom brandu Krie designu. Ove sezone Kristina se pridružila brojnim poznatima u akciji prikupljanja sredstava za sklonište za nezbrinute životinje Dumovec i posebno za njih izradila majice koje će se prdavati na njihovom korneru u waiting roomu DFWZ-a. Zaštitno lice ovosezonske revije istinska je obožavateljka životinja Vanja Mamić.

Nakon nje slede gosti sa londonskog Fashion Weeka, modni brand Tramp in Diguise, a slijede ga dubrovčanka Zjena Glamočanin, gošča iz Bruxellesa Katrien Van Hecke i za sam kraj uvek originalna Milena Rogulj. Mileninu najnoviju kolekciju Ragstime mnogi željno očekuju jer je već izazvala veliki interes. Naime, celokupna Milenina kolekcija izrađena je od odeće koju je ona neumorno nekoliko mjeseci kupovala obilazeći kultni zagrebački Hrelić.

Petak započinje revijom prošlogodišnje pobednice takmičenja Dreft Next Generation natječaja Maricom Pažanin, a nastavlja se revijom Natalije Smogor i Maje Hrastinski. Zatim Negarin koji dolazi sa London Fashion Weeka, a petak veče će zatvoriti uvek zanimljiv Toni Rico. Ovosezonski spektakl u njegovoj režiji u duhu je po njemu boljih vremena, tačnije doba Yugoslavije i proslavom 10. godišnjice njegove modne marke Rico. Kako to obično biva u Tonijevom svetu, party će se nastaviti u Hy Plazi karaokama pod nazivom „Totalni retro raspašoj“ i kasnijim models partyem u klubu Gallery koji ujedno otvara i svoju dugoočekivanu terasu.

Zadnji dan na rasporedu su Ivančica Hrustić, Ana Kujundžić, Henrietta Ludgate iz Londona te grand finale Ivane Popović i poznatog dizajnera nakita Mladena Grubića. Ivana i Mladen priključili su se akciji Europe Donne „Darujmo ružičasti život“ za kupnju lineralnog akceleratora stoga će njihove donirane stvari biti dostupne za prodaju u loungeu DFWZ-a. Uspeh još jedne modne sezone biće proslavljen u Hemingway loungeu i jednom od trenutno najpopularnijih zagrebačkih klubova The Roomu.

Kao i svake godine, generalni partner DFWZ-a Dreft organizira brojne aktivnosti tokom tri dana, a ove godine ima i novost za sve zaljubljenike u svoje pametne telefone. Tako je u četvrtak (9. 5. ) prva na redu konferencija za modne blogere, a kao poseban gost konferencije pridružit će se i poznati street style bloger Yvan Rodic. On će sa domaćim i regionalnim blogerima kao i modnim novinarima podeliti svoja iskustva i promovisati svoju novu knjigu „A Year in the Life of Face Hunter”. Konferencija će uključivati i okrugli sto na kojem će se raspravljati o aktualnim temama iz sveta mode i blogera, Yvanovo predavanje i promociju njegove knjige u Dreft VIP korneru. Moderatorka konferencije biće šarmantna Petra Nižetić, a ovo događanje predstavlja idealnu priliku za sve zainteresirane modne blogere da iz prve ruke saznaju sve vezano za street style modu kao i da međusobno razmene iskustva pisanja modnog bloga.

U petak (10. 5.) pobjednica Dreft Next Generation takmičenja Marice Pažanin predstavlja svoju nagrađenu kolekciju, a za subotu je zakazano proglašenje novog pobjednika. Tri kandidata s najvećim brojem glasova Dreft Next Generation takmičenja ulaze u finale, a konačni pobednik/ica takmičenja biće predstavljen poslednjeg dana (subota, 11. 5.) ovosezonskog DFWZ-a, kada će mu poznati street style blogger Yvan Rodic uručiti vrednu nagradu koja uključuje ček u iznosu od 1000 eura namenjenih za izradu modne kolekcije.

Jedan od zanimljivih noviteta ove sezone definitivno je DFWZ smartphone aplikacija. Sve novosti i informacije vezane za ovosezonski DFWZ moćete se pratiti i putem mobilne aplikacije za pametne telefone. Novosti, slike sa revija, informacije o dizajnerima kao i sve ostalo vezano za DFWZ nalaziće se na jednom mjestu, a sve što treba napraviti je posetiti internet ili FB stranicu Dreft Fashion Weeka Zagreb te preuzeti aplikaciju putem QR koda.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Danas počinje Dreft Fashion Week Zagreb”


« Najveće zvezde konferencije BDW 2013

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook