Dan filmske knjige i posebni popusti na Sajmu knjiga

dana Oct22 2018

Filmski centar Srbije spremio je brojna iznenađenja i popuste na nova izdanja za sve posetioce ovogodišnjeg Međunarodnog sajma knjiga.

Štand Filmskog centra nalazi se u hali 2A beogradskog sajma, a redovni sajamski popust na sva izdanja je 30%. U sredu, 24. oktobra, biće upriličen Dan filmske knjige, tokom kojeg će popust na izdanja FCS-a biti neverovatnih 70%. Ljubitelji sedme umetnosti i književnosti će moći da kupe filmske knjige po ceni od 100 dinara. Na iznos veći od 1000 dinara, sleduje poklon knjiga.

Od početka godine do Sajma knjiga, Filmski centar Srbije objavio je sedam novih filmskih knjiga. Miroljub Stojanović, urednik izdavačke delatnosti podseća da je Filmski centar Srbije izdavačku godinu započeo kultnom knjigom Zuzane Gindl-Tatarove Praktična dramaturgija, a da je za sam Sajam knjiga izašla spektakularna knjiga Nemrtvi: Teorije filma o zombijima, zbornik radova nemačkih teoretičara filma, sociologa, i filozofa.

Knjiga Nemrtvi: Teorije filma o zombijima, nastala je pod uredničkom palicom Florijana Krautkremera, Mihaela Firsta i Serjoše Vimera i fascinira brojnošću perspektiva, unakrsnim iščitavanjima žanrovskih i podžanrovskih obrazaca, i namenjena je kako stručnoj tako i najširoj publici.

Svakako treba skrenuti pažnju i na vrednu knjigu Milena Dravić ili ključ snova, priređivača Anite Panić, knjigu koju najpre obogaćuju brojni prilozi brendova jugoslovenske i srpske kulture, a kojoj je dizajner Borut Vild dao dodatnu dimenziju atraktivnim i vrhunskim dizajnom. Veliku pažnju filmske javnosti izazvala je pojava kapitalnog Kritičkog vodiča kroz srpski film 2000-2017, autora Đorđa Bajića, Zorana Jankovića i Ivana Velisavljevića. Knjiga je već doživela dva izdanja i upravo je u pripremi redukovano, englesko izdanje koje će iz štampe izaći do kraja 2018. godine.

U subotu, 27. oktobra, od 14 do 16 časova, autori Đorđe Bajić, Zoran Janković i Ivan Velisavljević potpisuju  izdanja svog Kritičkog vodiča kroz srpski film na štandu FCS-a.

 

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Dan filmske knjige i posebni popusti na Sajmu knjiga”


« Numerološka nedeljna prognoza za period od 22.10. do 28.10.

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook