Da li znate? Avon.

dana Mar5 2017

Brend Avon nastao je 1886. godine, kada je trgovački putnik, u to vreme prodavac “od vrata do vrata”, David McConnell, odlučio da umesto knjiga, počne da prodaje kozmetiku. Shvatio je da su tokom njegovog radnog vremena, u kućama koje je obilazio radi prodaje, bile isključivo žene, dok su muževi bili na poslu.

Prvu novinu koju je uneo u prodaji knjiga, bila je u vidu poklona, bočice ružinog ulja uz svaku kupljenu knjigu. Vrlo brzo je shvatio da će prodajom biljnih ulja i parfema ženama mnogo više zaraditi nego od prodaje knjiga. Podsećanja radi, krajem 19. veka žene nisu imale ni pravo glasa ali je David napravio ogroman iskorak kada je za glavnog prodavca odabrao gospođu Albee. Imao je ideju da će ženama, ženske proizvode, bolje da prodaje žena nego muškarac, koji su do tada u prodaji bili zastupljeni 100%. Ujedno, gospođa Albee je osmislila i način prodaje po kome se Avon i dan danas prepoznaje u svetu i čiji se metodi i dalje koriste.

Danas širom sveta, preko 6 miliona žena metodama koje je postavila gospođa Albee, prodaje proizvode kompanije Avon

www.avoncompany.com

BRANDopedia, Milan Miličić


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Da li znate? Avon.”


« Muškarci, pokažite koliko poznajete žene!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook