Da li znate? Asics.

dana Feb27 2017

Po rečima osnivača Kihachiro Onitsuke (1917-2007): “Na početku nije bilo ničega. Samo ideja. Ali Ja verujem da se može nešto napraviti iz ničega. Potrebno je biti uporan i ne odustajati. Godine 1947., osnovao sam proizvodnju sportske obuće Onitsuka Tigar. Sve je počelo veoma jednostavno u malo većoj obućarskoj radnji u gradu Kobeu u Japanu. Jednog dana sam došao na ručak svoje majke. Jeli smo japansku supu i na dnu činije mi jeostao jedan krak hobotnice koja se zalepila i nisam mogao da je odvojim. Shvatio sam da sve šta radim moram da prvo pogledam kako je to priroda napravila. Takođe, shvatio sam da isti način treba da primenim i na đonovima od patika, kako bi bolje prijanjale na podlogu. Moja ideja je bila da pokušam da iskoristim tehnološki razvoj u cilju pravljenja bolje sportske patike. Godine 1951., napravili smo prvu patiku za košarku…”, a 1977., na osnovu čuvene latinske poslovice:“Anima Sana In Corpore Sano”, – U zdravom telu, zdrav duh, kompanija menja ime u ASICS, što je akronim ove poslovice.

Danas, ASICS ima veliki istraživački centar u kome testiraju sve svoje proizvode pre usvajanja u proizvodnji. Njihov najveći dosadašnji uspeh je činjenica da su bacili jaje sa 15 metara visine na testirani đon za patiku, i ono nije puklo.

Takođe, veoma su ponosni na svoje patike za trčanje koje nosi bukvalno svaki drugi maratonac na svetu. Kompanija zapošljava preko 5.000 ljudi i godišnje proda preko 30.000.000 pari patika.

www.asics.com

BRANDopedia, Milan Miličić


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Da li znate? Asics.”


« MANGO Commited kolekcija!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook