Da li znate? Armani.

dana Feb18 2017

Jedan od najpoznatijih modnih brendova na svetu nosi prezime osnivača, još čuvenijeg kreatora Giorgia Armania. Giorgio je svoju modnu kuću osnovao 1975. godine, u Milanu.

Giorgio je neprikosnoveni vizionar koji je svoj talenat pretočio osim mode i u stil življenja. Danas se bavi modom, dizajniranjem stanova, kuća, hotela, kafića, klubova… Među njegovim brendovima su: Armani, Armani Collezioni, Emporio Armani (Emporio je ime seoceta na grčkom ostrvu Halki), Armani Jeans, Armani Junior, Armani/Casa… Smatra se da je njegov svetski uspeh počeo 1980. godine, kada su upravo njegove modele nosili glumci u popularnoj seriji “Miami Vice”.

Armani je osnovao Giorgio 1975. godine u Milanu. Svoj talenat je pretočio i u stil življenja pa se tako bavi dizajniranjem i kuća, hotela, kafića, klubova… Emporio je ime seoceta na grčkom ostrvu Halki. Bio je jako siromašan i živeo težak život. Bioskop mu je predstavljao beg iz realnog sveta.

Sa starijim bratom Sergiom i mlađom sestrom Rosannom, preživeo je sve strahote Drugog svetskog rata u Italiji. U intervjuu za Harper’s Bazaar je izjavio: “Bili smo siromašni, a život je bio težak. Bioskop u Milanu mi je bio mesto bekstva iz realnog sveta u svet snova i glamura Holivuda. Tu sam se zaljubio u “idealnu lepotu” holivudskih zvezda”.

www.armani.com

BRANDopedia, Milan Miličić


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti, trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Da li znate? Armani.”


« “Movie Box” by Silvia Czepl u Бартcелона galeriji!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook