Čokoladni čizkejk

dana Feb1 2013

Ovo je jedna od onih poslastica “prste da poližeš”. A osim toga, brz i jednostavan kolač za pripremu.

Sastojci:
200g putera
250g brašna
225g šećera
2 vanilin šećera
4 jaja
3 kašike kakaa
750g posnog sira
puding od vanile
so

Za testo stavite u posudu za mućenje 100 g putera isečenog na listiće, brašno, 75 g šećera, vanilin šećer, jaje, prstohvat soli i kašiku kakaa. Prvo izmešajte sastojke mikserom i to spiralnim nastavcima, a potom na brzinu rukama do kraja umesite testo. Obmotajte ga streč folijom i ostavite na 30 minuta u frižideru. Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, položite u namašceni kalup za torte (ø 26 cm), malo podignite ivice pa dno izbockajte viljuškom. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzmite preostala jaja i odvojte belanca od žumanaca. Penasto imutite preostali puter, šecer i vanilin šecer. U tu smesu umiksujte žumanca (jedno po jedno), a zatim sir i puding u prahu. Izmiksujte belanca u čvrst sneg sa prstohvatom soli, istresite ga na krem pa umešajte lopaticom ili varjačom. Dodajte ostatak kakaa i dobro izmešajte. Stavite u rernu i pecite 65 minuta.

 

Izvor: Naxi.rs


stylers
je | na twitter-u | facebook-u | tema: bon appetit | Tags: None


Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Čokoladni čizkejk”


« O zemljanoj arhitekturi sa Draganom Marjanović (drugi deo)

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook