Chromapost Sessions

dana Aug22 2013

“Chromapost”, nano-bloging umetnički projekatće prvi put biti predstavljen u Srbiji i to u vidu četiri celine u Mikser House-u (Karađorđeva 46) 23, 27. i 28. avgusta i 3. septembraod 19 časova. Autor projektaje Aleksandar Maćašev, afirmisani grafički dizajneriz Beograda, koji živi i radi u Njujorku.

Boje su svuda oko nas, ali da li smo se zapitali kakvo značenje i ulogu one imaju u svakodnevnom životu? Upravo će o boji kao kulturnom fenomenu govoriti Aleksandar Maćašev, otkriće šta utiče na našu percepciju boje i na koji način. Svi posetioci će imati priliku da svoje emocije ugrade uživo u zajednički rad.

Suština ovog projekta se može posmatrati kao sažimanje raspoloženja, osećanja i iskustva jednog dana u jednu informaciju: boju. Boja je jedan od najneuhvatljivijih aspekata vizuelne kulture oko čije su se sistematizacije oduvek lomila koplja. Možda nećete znati šta da kažete o nekoj boji, ali će vas originalnost ovog projekta naterati da na boju reagujete.

Da se ovaj emotivni bojeni dnevnik može transformisati u različite umetničke oblike govori i materijalizacija ideje u vidu 100 metara duge štampane instalacije u Njujorku. Za godinu dana koliko je bila izložena, postala je lokalna atrakcija, a 2012. je uključena je u “must see” dela “Armory Show”-a u izboru “Huffington Post”-a.”Brooklyn Industries” u svojoj jesenjoj kolekciji za 2013. godinu lansira “Chromapost” torbe, a pokrenuta je i “Chromapost” društvena mreža, gde korisnici imaju priliku da izraze emocije putem boje i kreiraju sopstvena umetnička dela.

Projekat će u Mikser House-u biti predstavljen u okviručetiri celine:“Uticaji na percepciju boje sa aspekta kulture, tržišta, vizuelne komunikacije i ličnih sećanja”, “Uticaji na percepciju boje sa aspekta teorije boja i istorije umetnosti”, “Boja kao emocija i kompletan pregled Chromapost projekta”. Četvrti deo je rezervisan za stvaranje umetničkog dela na licu mesta. Svi posetioci će imati priliku da svoje emocije ugrade uživo u jedan kolaborativni rad.

Aleksandar Maćašev (1971.) je vizuelni umetnik koji deluje na poljima grafičkog i veb dizajna i savremene umetnosti. U okviru poslednjeg Mikser festivala izveden je njegov grafički “Čekajući sunce”, koji je pretočen u mural.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Chromapost Sessions”


« It Is My Body

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook