Chanel Haute Couture proleće/leto 2012

dana Jan30 2012

Drugog dana pariske nedelje mode Chanel kuća nam je predstavila svoju haute couture kolekciju za proleće/leto 2012. Karl Lagerfeld je inspiraciju za ovu kolekciju pronašao u nebeskim bojama i glamuroznim stjuardesama šezdesetih godina prošlog veka.

Kao što smo navikli, i u ovoj kolekciji ispoštovane su stilske odrednice koje je Coco postavila. Dominiraju jednostavni krojevi, široki okovratnici i modeli koji ne prate liniju tela. Ipak, Karl kao da se malo opustio osmišljavajući ovu kolekciju, i odmakao od strogih krojeva po kojima je prepoznatljiv. Obradovao nas je nežnim modelima, dugačkim lepršavim haljinama i vezenom svilom protkanom sitnim kristalima.

Kolekcija možda deluje lepršavo, ali dokaz da iza nje stoji ogroman umetnički trud jeste činjenica da je za nju upotrebljeno preko 150 nijansi plave i sive boje.

Iako ovom kolekcijom nije predstavljeno ništa revolucionarno, Chanel nas je još jednom iznenadio pažljivo osmišljenom revijom i neverovatnom postavkom. Naime, revija je održana u ogromnoj replici džambo-džeta sa svim detaljima poput pregrada za prtljag i kolica za šampanjac.

Fantastična kolekcija i odlično osmišljen ambijent učinili su ovu reviju pravom modnom poslasticom.

Photo credits: http://fashion.telegraph.co.uk/


Aleksandra Skorupan
je ekonomista koji živi u gnezdu od cipela i knjiga. U duši je umetnik koji veruje da gledajući kroz objektiv može da stvori svet po svojoj meri. http://fashionmicrocosmos.blogspot.com/ | na twitter-u | facebook-u | tema: modne revije, paris fashion week | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Chanel Haute Couture proleće/leto 2012”


« Alfred Kovač za D&G

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook