Burberry Prorsum Pre-Fall 2013

dana Jan4 2013

Iako se činilo da će Christopher Bailey nakon kolekcije za proleće/leto 2013 do sada prepoznatljiv stil engleskog brenda Burberry promeniti za 180 stepeni, to se nije desilo.

Da se ipak čuveni brend okreće malo razigranijoj i veselijoj priči dokazuje lookbook za kolekciju Pre-Fall 2013 u kojoj se Bailey opredelio za formu koja pripijena uz telo naglašava ženske obline, pruge, animal print i dominaciju crne, crvene i smeđe boje.

Kolekcija za nežniji pol nudi liniju uzanih suknji do kolena, džempera, kaputa, kratkih blejzera i koktel haljina koje su izuzetno seksi, smele sa svedenom ali efektnom upotrebom čipke.

Skoro svaki komad odeće izgleda vrlo luksuzno, pogotovo kaputi a nekako najupečatljivi komad je upravo kaput koji je  do struka u krznu a od struka pa do visine kolena u vuni od kamilje dlake.

Boje su svedene ali u vrlo jakim kombinacijama u kojima dominira vatrenocrvena, golubijesiva, ugljenocrna, mednožuta i topla, hrastsmeđa. Ukupan utisak oblikuju pruge kao i šare koje se provlače kao glavni dezen na sakoima, kaputima, bluzama i mantilima.

U muškom delu kolekcije, Bailey je ostao dosledan jednom ipak svedenom i ustanovljenom Burberry stilu. Kaputi, mantili, vrlo uzani kostimi klasičnog kroja dominiraju celom kolekcijom.

Mali zabavan komad kolekciji pruža majica sa printom britanskog kraljevskog policajaca koji stoji ispred Bakingemske palate. Ovu majicu Christopher preporučuju uz kaput, košulju ili džemper – tri najbitnija komada muškog garderobera za Pre Fall 2013.

Pored simpatične majice, jedako upečatljiva je kožna kratka jakna sa krznom koja svakom muškarcu daje priliku da “skine” look jednog James Deana ili Marlon Branda ali i mantili sa “prskanim” dezenom.

 photo credit: Fashionlogie.com


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Burberry Prorsum Pre-Fall 2013”


« Nova Iskra objavljuje otvoreni poziv za dizajnere i kreativce

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook