Brzinski čokoladni kolač

dana Sep1 2012

Recept za ovaj, nema boljeg izraza, moćan čokoladni kolač, našla sam kao recept za tortu. Kad sam ga spremila prvi put, meni je ličio na kolač. Malo sam ga modifikovala prema sopstvenom ukusu i evo rezultata. Skoro sve sastojke verovatno da imate pri ruci. Za manje od sat vremena  i , po svačijim merilima, smešnu sumu novca, imate vrhunski kolač.

Sastojci:
200 g tamne cokolade (70% kakao)
1-2 kašike brašna
200 g margarina
180 g šećera
4 jaja

 

Priprema:

Zagrejati rernu na 180C i podmazati margarinom i brašnom ili obložiti pek-papirom tepsiju. Istopiti margarin i čokoladu na pari. U šerpi promešati rastopljene sastoke i šećer i ostaviti da se malo ohladi. Dodati jaja jedno po jedno, energično mešajući nakon svakog dodatog jajeta. Na kraju dodati brašno i opet dobro promešati. Peći 20 min do pola sata, jer, kao što se zna, rerne,  imaju neki sopstveni mozak. Kad vidite da je kolač ispucao, nemojte misliti da ste u nečemu pogrešili. Jednostavno, takav mora biti. Ukrasiti po želji.

Prijatno!


Dejana Savić
je student pete godine medicine. Završila je srednju medicinsku, smer zubni tehničar. Piše realistične pripovetke. Bavi se naučnim radom. Iz hobija se bavi čitanjem, crtanjem kreacija, vajanjem figurica od voska i gline, crtanjem, orijentalnim plesom, skupljanjem recepata. Voli te piše i deli sa drugima svoja saznanja i mišljenje. Za nju je lepota način života. Smatra da nema neposrednijeg izraza ljudske kreativnosti od one umetnosti kojom sebe ulepšavaju. | na twitter-u | facebook-u | tema: gastro | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Brzinski čokoladni kolač”


« Šta je ljeto bez japanki?

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook