Besplatno dermatološko savetovalište za decu i roditelje

dana Jun9 2017

Tokom tri dana rada Savetovališta, od 9. do 11. juna 2017. godine u prizemlju Ušće Shopping centra, roditelji imaju priliku da razgovaraju sa dermatolozima, stručnim saradnicima akcije „Pregled za sve“. Za to vreme deci će biti organizovana  zabava fotografisanja sa izabranom pozadinom sa atmosferom plaže i kreiranja post-poruka suncu.

U protekle dve godine, Savetovalište za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu, izazvalo je veliku pažnju roditelja koji su u Savetovalište dolazili da se konsultuju sa lekarima o visini zaštitnog faktora krema za zaštitu od sunca koji bi trebalo da koriste, adekvatnom izboru preparata, eventualnim alergijskim reakcijama na sunce…Veliki broj roditelja zanimalo je u kojoj količini i u kom vremenskom razmaku bi trebalo da na dečju kožu nanose preparate za zaštitu od sunca i u kom starosnom dobu je za malu decu, uz odgovorajuće mere zaštite od sunca, bezbedno da borave na plaži.

Dečija koža je tanja i osetljivija od kože odraslih, a tek od druge godine života počinje da razvija odbrambrene mehanizme protiv dejstva UV zraka. Stav Svetske zdravstvene organizacije je da je prekomerno izlaganje UV radijaciji ozbiljno pitanje javnog zdravlja i da ima veoma bitnu ulogu u nastanku raka kože, zato je zaštita dečije kože od negativnog dejstva UV zraka od ključnog značaja za njihovo zdravlje.

“Aktivnostima poput Savetovališta za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu, koje organizujemo u saradnji sa BENU apotekama, želimo da skrenemo pažnju roditeljima da prekomerno izlaganje dečje kože suncu predstavlja ozbiljan rizik za zdravlje njihove dece i da je stvaranje zdravih navika u pogledu zaštite od sunca zalog za budućnost. Oko 80 odsto negativnog kumulativnog sunčevog zračenja pogađa kožu u prvih 18 godina života, a koža pamti sve, te posledice negativnog dejstva UV zraka, pored akutnog oštećenja kože, mogu biti i veoma ozbiljne i dugoročne”, kaže Nada Miletić Nevajda, predstavnik Eucerin Srbija, organizatora akcije za rano otkrivanje raka kože “Pregled za sve”, koja se sprovodi uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije i Udruženja dermatovenerologa Srbije.

Jedan od primarnih ciljeva akcije “Pregled za sve” je upravo edukacije roditelja i dece o odgovornom ponašanju na suncu, koje podrazumeva da se deca do treće godine ne izlažu direktno suncu, da se starija deca sklanjaju sa sunca od 10 do 16 časova, da tokom direktnog izlaganja suncu obavezno nose odeću dugih nogavica i rukava, naočare sa adekvatnom UV zaštitom i šešire širokog oboda, kao i da se preraparati za zaštitu od sunca, specijalno formulisani za zaštitu dečije kože, nanose svaka dva sata  u odgovarajućoj  količini.

Petnaestominutni termin konsultacije sa dermatologom zakazuje se na licu mesta, u  Savetovalištu za decu i roditelje o odgovornom ponašanju na suncu, od 10 do 22h.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Besplatno dermatološko savetovalište za decu i roditelje”


« Održano drugo u nizu motivaciono predavanje u UŠĆU u okviru projekta „Lepo mi je, jer tako želim“

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook