Besplatan koncert Lene Kovačević u Pančevu

dana Aug16 2017

U okviru Letnjeg programa Kulturnog centra Pančevo u petak 18.avgusta, sa početkom od 21h na Platou, održaće se besplatni koncert Lene Kovačevć namenjen svim ljubiteljima dobre muzike.

Nakon što je diplomirala na prestižnom muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, Lena Kovačević izdala je dva albuma za domaće tržište. Njen muzički stil odiše jedinstvenim spojem pop i džez muzike. Album “Dobar dan za pevanje” (PGP RTS) objavljen je 2009.godine, zahvaljujući kome se našla u jednoj od najpopularnijih emisija Prvi Glas Srbije u ulozi žirija, a zatim album “San” koji je bio proglašen za najbolje prodavani album muzike celog regiona. Lena se smatra jednim od najvažnijih muzičara nove generacije, karijeru je započela 2004.godine turnejom sa jednim od najboljih orkestara u Holandiji, nastupala je na brojnim festivalima u Evropi gde su nastupali i umetnici poput Dee Dee Bridgewater, the Nigel Kennedy Quintet, Candy Dulpher, Randy Crawford. Saradjivala je i nastupala sa Belgijskim producentom Buscemi em (Blue Note) i imala čast da saradjuje sa poznatim kontrabasistom i umetnikom John Clayton…(Dianna Krall…)

Zajedno sa svojim bendom nastupa širom Srbije i regiona. 2014.godine imala je čast da bude jedan od retkih muzičara koji će nastupati na venčanju teniskog asa Novaka Đokovića. Sarađivala je kao brend ambasador sa kompanijama ASUS, Frey Wille, XYZ Premium Fashion Store (Calvin Klein, Burberry, Mark Jacobs…).Lenin treći album pod nazivom “Džezeri” sastoji se od obrada nekih od najpoznatijih pesama Momčila Bajagića Bajage i predstavlja omaž pesmama koje Lena posebno voli u novim aranžmanima Vladimira Nikolova (orkestracija sa Oskarom nagrađen film “The Artist”). Post – produkcija albuma rađena je u Njujorku i Beogradu. Trenutno piše originalnu muziku koju u Njujorku producira jedan od poznatih američkih producenata Mr.Godfrey Diamond, a projekat je namenjen stranom tržištu.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Besplatan koncert Lene Kovačević u Pančevu”


« Beli crop top sa helankama

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook