Besmrtnost po meri Olgice Gjorgieve

dana Jan11 2013

Makedonska modna scena krije pravo bogatstvo talenta i inspiracije, a jedna od onih koje uveliko doprinose tome je i  Olgica Gjorgieva, mlada dizajnerka iz Skoplja, čije kreacije osvajaju na prvi pogled. Ova mlada dama iza sebe ima nekoliko kolekcija koje povezuje nit ženstvenosti. Njena najnovija kolekcija nosi naziv “Immortaly” i istovremeno je izrazito ženstvena i moćna.

Šta je uticalo na to da se upustiš u modnu bajku i uđeš u svet mode?

O.G. Odrasla sam uz modu. Ona je moja svakodevica još od kada znam za sebe. Prva saznanja i osnove sam dobila od moje mame. Potičem iz zanatlijske familije gde se ovo radilo generacijama. Ja sam od onih srećnih ljudi koji su imali sreće da rade posao koji vole. Nikad nisam imala dilemu oko toga šta ću raditi u životu i da li je to pravi izbor. Još od malih nogu znala sam da će moja profesija biti modni dizajn. Volim ovo što radim i uvek se trudim da dam svoj maksimum. Ulažem u sebe, radim profesionalno i trudim se da svaki moj naredni projekt bude bolji od prethodnog.

Fotografija: Ani i Dimi
Make up: Aleksandar Dadar
Modeli: Sanja Trajkovska (Models In) i Angela Gjorgieva (Podium)
Specijalni gost: poznata pevachica Adelina Tahiri
Nakit- Oxet

Kako je izgledao prvi komad odeće koji si dizajnirala?

O.G. Ne sećam se tačno kako je izgledala moja prva kreacija, sigurno je to bilo nešto što sam kreirala za sebe. Sećam se da sam još od malih nogu stvarala odeću, pored moje mame sam uspela da u celosti naučim taj proces kojim i danas odlično vladam. Međutim sećam se da sam svoj prvi dizajnerski komad prodala sa 14 godina i to je bila potvrda za moj rad.

Kolekcija “Immortaliy” u tri reči…

Moćna, unikatna, nosiva.

Gde si pronšla inspiraciju za najnoviju kolekciju?

O.G. Paun. Markantna ptica koja pleni sa svojom pojavom. Paun je simbol besmrtnosti što je bila i inspiracija za samo ime kolekcije.

Da li imaš muzu?

O.G. Ne volim da postavljam granice u životu. Postoje ličnosti koje poštujem i koje me inspirišu, međutim ostavljam da inspiracija slobodno teče. To je iskra koji se  ponekad pojavi u sekundi i koju ne treba tražiti. Ona dolazi sama i spontano.

Najviše voliš da radiš sa kojim materijalima, i zbog čega?

Sve zavisi od kreacija, kolekcije ili klijenta. Ponekad su to prirodni materijali, ponekad sintetika, ali moram priznati da ipak više volim da radim sa  prirodnim materjalima.

Omiljeno godišnje doba?

O.G. Za dobru ideju nije toliko bitna sezona, za mene nama razlike. Bitno mi je da to što uradim bude modno izdržajno, da ima svoju težinu i estetiku.

Kako bi opisala svoj lični stil?

O.G. Ja sam ljubitelj čiste linije. Minimalizam! Tokom godina i iz sopstvenom randnog iskustva naučila sam šta je dobro i šta najviše odgovara mojoj ličnosti i figuri.

Život ne možeš zamisliti bez…

O.G. Kreme za lice i doručaka (smeh).

Savršen komad odeće koji odgovara izazovima tokom celog dana, od jutra do večeri je…

Crna haljina. Jedna ista haljina može doživeti kompletnu transformaciju sa različitim modnim detaljima. Multifunkcionalno parče koje svaka žena-devojka treba da ima u svom plakaru.

I za kraj, gde zainteresovani mogu pronaći tvoje kreacije?

Pri kraju je izrada moje web strane www.olgicagjorgieva.com gde može da se vidi i prati moj rad. Takođe veliki deo mojih kreacija može se videti i na mojoj facebook stranici GO by Gjorgieva Olgica. Iskreno se nadam da ću se uskoro predstaviti i pred vaših modnim obožavaocima. Srbija je moj sledeći modni cilj.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, ličnosti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Besmrtnost po meri Olgice Gjorgieve”


« Osvojite tretman lica LAILAI

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook