Belgrade to Bowie: izložba fotografija Brajana Rašića

dana May24 2016

Belgrade to Bowie je u osnovni velika izložba fotografija Brajana Rašića, svetski poznatog muzičkog fotografa, koji je više od dve decenije bio jedan od Bouvijevih zvaničnih fotografa. Tako će se na ovoj izložbi naći 100 Rašićevih fotografija iz različitih Bouvijevih faza na velikim formatima. Brajan Rašić je rođeni Beograđanin, koji se proslavio u Londonu kao fotograf velikih svetskih  muzičkih zvezda, a našoj javnosti je možda najviše poznat kao zvanični fotograf legendarnih Roling Stonsa.

Zahvaljujući velikoj podršci Raiffeisen banke, koja je pokrovitelj ove izložbe i  Gradu Beogradu, Beograđani će naredna tri meseca u Jugoslovenskoj kinoteci moći da uživaju u Rašićevim fotografijama, ali i u vrlo uzbudljivom i bogatom  pratećem programu. Posetioci Kinoteke imaće jedinstvenu priliku da vide na jednom mestu radove brojnih beogradskih umetnika, kojima je Bouvi bio direktna inspiracija za njihove radove: Nemanja Jehlička, Mateja Petković, Željka Mićanović Miljković, Svetlana Ninoković, Marko Lađušić, Goran Milanović, Nino Maljević, Aleksandar Gligorijević, Goran Vitanović, Milorad Stajčić…

Zahvaljujući domaćoj izdavačkoj kući Mascom. Posetioci ove izložbe moći će da pogladaju izložene omote Bouvijevih ploča, a među njima su neka zaista retka izadnja.

Uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa festivalom DEV9T, Beograd će u junu dobiti mural posvećen Dejvidu Bouviju, koga će raditi poznati beogradski graffiti umetnici.

Belgrade to Bowie najavljuje poseban filmski repertoar, koji će sadržati filmove u kojima je Bouvi igrao, snimke njegovih koncerata, spotove, posebne muzičke događaje, sa nastupima domaćih autora, koji će izvoditi omiljene Bouvijeve pesme, umetničke radionice, strip crtače, tribine, muzičke kvizove, nagradne igre, biblioteku i brojne druge aktivacije.

Dejvid Bouvi i Brajan Rašić su se upoznali početkom ’80-ih godina. Njihova saradnja trajala je do Bouvijevog poslednjeg nastupa, 2006. godine.

Posetioci izložbe će tako  zaviriti u neke od najzanimljivijih trenutaka ove velike muzičke legende, a upoznaće se bolje i sa delom našeg najvećeg muzičkog fotografa – Brajana Rašića.

Autori ovog ambicioznog projekta su Barbara Garčević i Sergej Trifunović.

Originalna i zahtevna postavka izložbe delo je Jasmine Holbus, produkciju je radila Maria Jelseijević, a vizualni identitet studio Design Büro iz Beograda,

Cena ulaznice je 300 dinara,

Za Bouvijeve fanove, koji budu imali želju da više puta posete ovu izložbu, organiztor je pripremio ograničen broj specijalnih propusnica od 1000 dinara, koje će važiti 15 dana, a sa kojima se obezbeđuje i popust od 15% na sve suvenire, knjige, ploče i diskove.

Izložba BELGRADE TO BOWIE će trajati  do 21. avgusta 2016.


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Belgrade to Bowie: izložba fotografija Brajana Rašića”


« lisca poklanja: Letnji dani sa Liscom

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook