Beba – lutke vs Barbie

dana Aug11 2012

Sociolozi su primetili da su današnje pedesetogodišnjakinje, koje su sedamdesetih godina prošlog veka imale čast da se igraju sa “bebama” lutkama sa krivim nogama, punačkim stomacima, naglašenim pupkom i velikom glavom, danas “majke”, kojima su deca na prvom mestu.

One su dobile vaspitnu poruku da je dominantna uloga žene da bude majka, a ne mondenka. Ipak, kako su beba-lutke imale sjajnu, farbanu kosu poput današnjih estradnih zvezda i trepavice kao u Milice iz narodne pesme, pomenute pedesetogodišnjakinje, kad je izgled u pitanju, najviše brinu o  boji kose i frizuri, a kada je šminka u pitanju – o maskari!

Devojčice koje su stasavale na modelu Barbike celog života se nose kao manekenke. Primećeno je, takođe, da na prvo mesto stavljaju svog Kena, pa tek onda dete.

 

Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: trendovi | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Beba – lutke vs Barbie”


« Zlatne Vogue djevojke

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook