BDW u Parizu

dana May16 2012

Pred sedmu Beogradsku nedelju dizajna, veliki kreativni festival u Evropi, koji se održava od 4. do 10. juna u Beogradu, u Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorena je izložba «Najbolje sa Beogradske nedelje dizajna». Izložbu je otvorio slikar Vuk Veličković, umetnički direktor Kulturnog centra Srbije u Parizu.

Počasni gost na otvaranju bio je italijanski dizajner Ora Ito, dizajner već poznat našoj publici po brojnim projektima u Srbiji, koji je ovom prilikom premijerno predstavio Citroenov prototip «Evo-mobile».

Na izložbi su inovativnom multimedijalnom tehnologijom predstavljena predavanja najvećih kreativnih umova 21. veka, a koji su bili gosti na konferencijama Beogradske nedelje dizajna od 2006  do 2011 godine.

Među njima su bili gore pomenuti Ora Ito,zatim Ross Lovergrove, Shin Azumi, Jamie Hayon, Marti Giuxe, Konstantin Grčić, Arik Levy, Karim Rashid, Daniel Liberskind, Tony Chambers iz Wallpaper-a, Dieter Meier iz grupe Yello i mnogi drugi.

Autor izložbe i osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac ovom prilikom rekao je:

“Posle Tel Aviva i Moskve, ovog meseca predstavljmo BDW u još jednom svetskom centru, Parizu, nastavljajući misiju postavljanja Beograda na kreativnoj mapi velikog sveta. Interesantno je da je Srpski Kulturni Centar u Parizu, na svom privilegovanom mestu preko puta Bobura, pod novim vođstvom i sa novim konceptom, prvi od srpskih institucija shvatio mogućnost i svetske potencijale prezentacije naše sredine putem neverovatnog blaga koje je BDW sakupio za ovih skoro deset godina postojanja. Nadamo se da ćemo imati priliku da ovaj koncept nastavimo već u Londonu za vreme kulturne Olimpijade ovog leta. Postoji jako malo intelektualnih proizvoda naše sredine koji mogu da se ravnopravno takmiče sa referentnim parnjacima u svetu, a BDW je bukvalno lider među svetskim konferencijama, priznat od strane svetskih medija. Mi BDW-om već menjamo svet dizajna kao verovatno niko u našem regionu a i šire, ali ako smo ovim prezentacijama po svetu promenili bar malo i sliku Srbije, i posebno, Beograda, napravili smo veliki korak ka ispunjenu naše misije. Još samo da nas neko i u Beogradu ili Srbiji podrži, i nema kraja našoj sreći.»

Na otvaranju izložbe, kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz sveta kulture Pariza, Vuk Veličković je istakao:

“Zadovoljstvo mi je da upravo ovakvu izložbu prikažemo u Kulturnom centru Srbije, koji svoje programe koncipira ne samo u odnosu na srpsku zajednicu, nego se otvara i ka lokalnoj publici. Verujemo da će ova izložba, koja predstavlja najznačajnija imena svetskog dizajna, da privuče pažnju francuske publike i medija, jer u Parizu ne postoji festival ili konferencija koji mogu da se mere sa našom Beogradskom nedeljom dizajna.”

Izložba «Najbolje sa Beogradske nedelje dizajna» biće otvorena u Parizu do 27. maja a vi ukoliko niste još obezbedili svoj mesto na ovoj sedmoj Beogradskoj nedelji dizajna, požurite.Još malo dana je ostalo do početka ove obećavajuće BG manifestacije!


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “BDW u Parizu”


« Kupite Diesel sat i naoružajte se!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook