Balet “Alisa u zemlji čuda” u izvođenju baleta Narodnog pozorišta Sarajevo

dana Apr7 2017

Balet “Alisa u zemlji čuda”, koreografa Aleksandra Ilića, naći će se na repertoaru Sarajevskog Narodnog pozorišta 30.maja. Aleksandar Ilić prvi solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, koreograf i profesor Instituta za savremenu igru, počeo je rad na savremenoj plesnoj predstavi Alisa u zemlji čuda u Baletu Narodnog pozorišta Sarajevo na poziv uprave te kuće.

Baletsku karijeru započeo je u Narodnom pozorištu u Beogradu 1998. godine, a kao koreograf debitovao je 1999. godine na Festivalu koreografskih minijatura. Autor je brojnih baleta, savremenih plesnih predstava, instalacija i performansa. O predstavi koju priprema s Baletom Narodnog pozorišta u Sarajevu kaže:

Odlučujući se da u govor tela pretočim začudnu avanturu sna u koju je Luis Kerol svojom romantičnom maštom poveo Alisu, intuitivno sam naslutio riznicu mudrosti iskazanu zagonetkama. Zagonetkama koje gospodare svekolikim bivstvovanjem svega živog na plavom šaru naše planete. Vešti manipulant koji iza zastora skriven povlači konce i vešto ih mrsi u vođenju i zavođenju igre sna u kojoj Zec, Vojvotkinja, Kuvarica, Kraljica, Lažna kornjača… a pre svega mudra Alisa, uz pomoć zlatnog ključa koji je čas prevelik, čas premaleni, a neprestano nedohvatljiv, čeznu da otvore vratnice čarobnog vrta.Divna neverovatna bajka, naizgled…A kada veliki majstor manipulacije razmrsi konce postaje jasno da ništa nije slučajno i izmišljeno već je odenuto u drugo životno ruho s namerom ne samo da zabavi nego i poruči: tražite hrabro, uporno i neprestano zapitano i naćićete svoj zlatni ključ za čudesni vrt života, i maštajte, to je snaga večne mladosti.”

Koreografija Aleksandar Ilić

Asistent koreografa Katarina Stojković

Muzika Darija Janošević

Kostim Melisa Musić i Neira Sinanbašić

Scenografija Vedran Hrustanović

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Balet “Alisa u zemlji čuda” u izvođenju baleta Narodnog pozorišta Sarajevo”


« Obradujte svoje mališane za Uskršnje praznike

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook