BAFE – najveća modna manifestacija mladih

dana Oct27 2016

U toku su završne aktivnosti oko priprema za BAFE – Balkan Art Fashion Event, najznačajniju regionalnu modnu nanifestaciju mladih modnih kreatora. Nakon konkursa izabrano je 35 mladih modnih kreatora koji će na BAFE festivalu krajem novembra predstaviti svoje modne kreacije. Ove godine BAFE ima jednu veliku novinu, svi modni kreatori će uraditi nove kreacije koristeći deset metara patent zatvarača.

Na kastingu su uručeni patent zatvarači kompanije Zipplast, koji u saradnji sa BAFE-om ove godine pred dizajnere postavlja taj kreativni zadatak. Zadatak podrazumeva kreiranje odevnog komada koji će imati deset metara vidljivog patent zatvarača i revija kojom se BAFE otvara biće upravo revija ovih kreacija. Zato je i naziv i slogan ovogodišnjeg BAFE festivala „ZIPP-IT”, inspirisan „rajsferšlusima” i imenom jedinog domaćeg proizvođača ovog novog modnog aksesoara. Patent zatvarači su neizostavni deo modne industrije zbog svoje funkcionalne i praktične uloge. Međutim, patent zatvarači zauzimaju i posebno mesto u modnoj istoriji zahvaljujući pojavi panka i postaju nosilac avangardne modne struje.

Zipplast, jedini domaći proizvođač patent zatvarača iz Požege, pored ovakve podrške mladim dizajnerima iz regiona, pruža podršku i budućim dizajnerima koji se još uvek školuju. Prateći zamisao dualnog obrazovanja, Zipplast će u saradnji sa više tehničkih i umetničkih škola u Beogradu i Užicu pokrenuti radionice za đake. Cilj ovih radionica će biti praktičan rad učenika, kome se nažalost malo pažnje pridaje u trenutnom obrazovnom sistemu. Na ovaj način će budući modni kreatori, stilski krojači, modelari odeće i drugi modni tehničari imati mogućnost da primene svoja teorijska znanja u praksi.

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “BAFE – najveća modna manifestacija mladih”


« Jelena Rozga u novoj kampanji za LIU JO!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook