Asaf Avidan: Muzika me je izlečila i sada sam zvezda!

dana Jan14 2013

Verovatno svi znate pesmu One day/Reckoning Song, koja je sada već postala svetski hit, zahvaljujući remix verziji koju je uradio poznati nemački DJ Wankelmut. Međutim malo njih zna da iza ovog remixa stoji glas poznatog izraelskog muzičara Asafa Avidana.

Sin diplomata, danas 32 godine star Asaf je odrastao u Jerusalimu. Jedan deo detinjstva provodi na Jamajki sa roditeljima, gde se i školovao. Međutim muzikom i pevanjem počinje da se bavi pre samo 6 godina, kada mu skoro u jednom danu život postaje pakao: izgubio je posao, stan, a devojka ga je ostavila. Klasičan scenario, za mladog  umetnika koji tada počinje da piše i svira kako bi izlečio svoju ranjenu dušu.

Osniva grupu Mojos sa kojom postaje poznat, ali na lokalnom nivou. Sve do trentuka, kada njegova pesma One day/Reckoning Song  postaje jedna od najslušanijih u 2012. godini sa više od 100 miliona pregleda na youtube-u. Svakako njegov karakterističan glas, koji mnogi porede sa Tim Bucklijem ili Thom Yorkom, ga je doveo tu gde danas jeste.  A njegov prvi solo album Different Pulses, premijerno će biti objavljen sutra, 15 januara 2013. godine.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Asaf Avidan: Muzika me je izlečila i sada sam zvezda!”


« Nominacije za nagradu Oskar

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook