Archive by Maja Podrug

dana Jul1 2013

Zadovoljstvo nam je da Vam predstavimo kolekciju ovogodišnje pobednice Split City Fashion-a, Maje Podrug, 

Kolekcija nosi naziv Archive i proizlazi iz istraživanja teorije antiforme Roberta Morrisa i formalnih principa njegove postminimalističke skulpture postavljene kao tematski problem u okviru odseka Modni dizajn pod mentorstvom docentkinje Jasminke Končić.

“Moje ispitivanje mogućnosti transformacije i pre namjene minimalističke forme rezultiralo je oblikovanjem polimorfnih i polifunkcionalnih odjevnih predmeta  (“poligarment”). Svaki odjevni predmet oblikovan je iz dvije simetrične kontinuirane površine tkanine oslobođene boje, šavova, rezova i ušitaka. Bočni i središnji šavovi realizirani su kontinuiranim metalnim patent zatvaračima koji, osim uloge vizualnog akcenta, omogućavaju varijabilnost odjevnog predmeta pri svakom novom postavu/nošenju. Kod većine modelara di se o mogućnosti potpune transformacije i pre namje neodjevnog predmeta pa tako po principu translacije halijine postaju majice s kapuljačom, po principu rotacije kombinezonipostaju jakne, hlaće mantili itd.” kaže Maja.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, ličnosti | tagovi:Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Archive by Maja Podrug”


« Re/8Design Park 2013 u Novom Sadu

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook