Andy Castle nakit

dana Oct5 2012

Malo talenta i puno ljubavi ponekad je sve što je potrebno za stvaranje svog kreativnog sveta, a jedan takav kreativan svet izgradila je mlada i veoma talentovana Andrijana Janjušević. Svoju ljubav prema lepom pretočila je u kreiranje nakita veoma prepoznatljivog dizajna koji je lako voleti. Njena prva kolekcija naktia Andy Castle, lansirana je 7. septembra ove godine, a evo šta Andrijana kaže o onome što je pokreće i inspiriše.

Kolekcija je inspirisana antičkim civilizacijama. Šta je to što te privlači u antičkim vremenima, i da li bi neku civilizaciju izdvojila kao posebnu inspiraciju?

A.J. Mnogo je toga što me oduševljava u antici, bilo da je to mitologija, umetnost i hedonizam starih Egipćana, legende naroda Mezoamerike ili duhovnost i arhitektura drevnih civilizacija sa prostora meni obožavane Indije. Ukoliko bih morala da izdvojim neku kao poseban izvor inspiracije, bila bi to kultura starog Egipta, gde sam proučavajući istu otkrila određene dezene i  materijale korišćene prilikom izrade nakita i ukrasnih odevnih predmeta kao što su „nemes“ i „pectoral“.

Kolekcija sadrži pre svega ogrlice i minđuše. Da li ti je neki komad posebno drag i postoji li neka zanimljiva priča iza njegovog nastajanja?

A.J. Teško mi je da izdvojim neki komad kao najdraži, iza svakog od njih se krije određena priča, jer pored antike, inspiraciju pronalazim u svakodnevnim stvarima koje me okružuju, moje emotivno stanje, kao i muzika koju slušam, na neki način utiču na sam proces dizajniranja i kompozicije nakita.

Da li je u planu proširenje kolekcije i drugim elementima ?

A.J. Da, želja mi je da proširim svoje polje dizajna, ali za sada ne želim mnogo da otkrivam.

Nakit koji kreiraš na neki način odiše glamurom. Da li je i tvoj privatni stil prožet glamurom?

A.J. Ne bih sopstveni stil okarakterisala kao glamurozan. Ono što mi je bitno jeste da je u skladu sa onim što osećam u datom trenutku, da odražava moju ličnost bilo da je reč o stavu koji zauzimam, uređenju životnog prostora ili odabiru modne kombinacije koju ću poneti. Ako je u pitanju stil odevanja, mogu reći da su mi bitni funkcionalnost, lagodnost, estetika i originalnost naravno.

Šta je ono što Andy Castle nakit čini posebnim i drugačijim?

A.J. Ono što ga, ja bih rekla, izdvaja jeste sama ideja koja se prožima kroz celu kolekciju i činjenica da je svaki komad jedinstven.

U izradi nakita koristiš kožu i staklene perle. Zbog čega si odabrala kombinaciju ova dva materijala?

A.J. Ono što je presudilo da izaberem kožu kao osnovu nekih komada jeste njena čvrstina koja je bila potrebna kako bih dobila željenu formu. Takođe, tekstura kože je sama po sebi interesantna, a u odnosu sa staklenim perlama koje doporinose efekatu „glamura“, stvara kontrast sa kojim volim da se poigravam.


Kada stvaraš, da li imaš određen tip devojke ili žene kojoj je ovaj nakit namenjen?

A.J. Da… Andy Castle „lady“ je vrlo posebna, samouverena, žena sa stavom, koju nije strah da svojom pojavom mami pažnju okoline, naprotiv- ona u tome uživa. Andy Castle nakit je namenjen onim devojkama/ženama koje znaju da cene vrednost unikata i koje će nakitu dati lični pečat.

Must have komad nakita za predstojeću sezonu?
A.J. Must have komad nakita su svakako upadljive „oversized and bold“ ogrlice i minđuše.

I za kraj, gde zainteresovani mogu pronaći Andy Casle nakit?

A.J. Za sada me svi zainteresovani me mogu kontaktirati na email: andycastlejewerly@gmail.com ili putem facebook stranice AndyCastleByAndrijanaJanjusevic.


Dubravka Dodig
je devojka sa velikim snovima i još većim ciljem da ih pretvori u relanost. Zaljubljenik u crveni lak i visoke potpetice. Kreator sopstvenog sveta koji smatra da stil nema veza sa pukim praćenjem trendova već da je rezulat svesnosti sebe i sposobnosti da u modnom metežu pronađemo ono što će našu posebnost učiniti još posebnijom. lovestylemagic | na twitter-u | facebook-u | tema: lifestyle, ličnosti | tagovi: ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Andy Castle nakit”


« Otvaranje modnog studia Zorannah`s Fashion Corner

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook