Amstel Belgrade Fashion Week,drugi dan

dana Apr4 2012

Svoju najnoviju kolekciju za proleće/leto 2012 prikazao je drugog dana Amstel  Fashion week-a i eminentni brend muške linije Martini Vesto koji je već 20 godina prisutan na našoj modnoj sceni.

Brend koji za svaku svoju kolekciju koristi isključivo materijale uvežene iz Italije, gde se snabdevaju veliki italijanski modni brendovi kao što su Lane Rossi, Ermenegildo Zegna, Piacenza i Nervesa u saradnji sa Linea Mode na naše tržište plasira vrhunske, savremene modele po pristupačnim cenama.

Na Amstel Belgrade Fashion Week bili smo u prilici da vidimo njihove dve linije, klasičnu liniju muških odela koji su prepoznatljiv i najpoznatiji proizvod brenda kao i jednu “neformatizovanu” unisex liniju koju je kreirao Boško Jakovljević a koju su upotpunile i neke poznate ličnosti na pisti poput simpatične glumice Nataše Marković.

Drugog dana 31.Belgrade Fashion Week-a, svoje revije prikazali su tokom većeri i United Colors of Benetton, Belgrade Design District i novi dizajneri, Nina Karlavaris i Tatjana Stanković.

Dok nam je poznati italijanski brend prikazao jednu veselu reviju gde je vladala za njih uobičajna prava mala eksplozija boja ovaj put prošarana cvetnim, tufnastim i kockastim printovima gde je letnja trikotaža sa tankim džemperima must have sezone, revija afirmisanih beogradskih dizajnera prikazala je revije kreatora koji svoje umeće već neko vreme prikazuju u ultimate fashion spot-u, CHOOMICH districtu.

Vrlo raznovrsna revija gde su se smenjivali različiti stilovi, meki i teški materijali, crna i siva, prošarane pastelnim tonovima zadovoljio je sve poklonike mode uglavnom mladih dizajnera.

Kod mladih dizajnera Nine Kalavaris i Tatjane Stanković vladala je potpuno drugačija atmosfera od atmosfere koju su nam veče pre demonstrirali prvi mladi dizajneri na otvaranju Fashion Week-a u subotu.

Dok su nam Mitkovska, Karović i Nataša Pejović ponudile jednu alternativnu i u neku ruku avangardnu priču, mlada Nina i Tatjana su predstavile jednu glamurozniju priću, pogotovo Tatjana Stanković koja nam se predstavila svojom drugom kolekcijom visoke mode pod nazivom ’’Touch the sky’’, inspirisanu zvezdama svetskog filma.

Mrvicu ali opet efektnu i vidljivu mrvicu podsetila nas je na rad već afirmisanog i odličnog Darka Kostića.Kolekcijom dominirale su zlatna, srebrna i crna a evidentan je bio rad kao i puno truda i ljubavi koje je svakom modelu kreatorka posvetila.

Posebno efektne su bile zlatne haljina, koje su se dojmila kao da su nastale od beskonačnog niza zlatnih, svetlucavih traka koje je kreatorka obmotavala oko modela.

Za razliku od Tatjane, Nina je pružila reviju kupaćih kostima gde je od materijala dominirala likra u svetlim,veselim bojama  u kombinaciji sa čipkom, perlama te nas preselila na momenat do Toskane, Portofina i  Mikonosa sa celokupnim dojmom.

Nakon  viđenih svih mladih dizajnera koji učestvuju u mogućnosti da osvoje nagradu za mladog dizajnera, ne sumnjamo da će žiri imati težak posao da izabere najboljeg a ako smemo svoj glas da damo, dajemo ga simpatičnoj Aleksandri Mitkovski ako ni zbog čega drugog, onda zbog hrabre i smele inovativnosti iako su svi mladi dizajneri uradili originalne i smele kolekcije te jedno BRAVO za sve njih!


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: Belgrade Fashion Week, modne revije | tagovi: , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Amstel Belgrade Fashion Week,drugi dan”


« Večite starke

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook