Akupunktura grada – Finalna prezentacija

dana Oct18 2012

U petak 19. oktobra u 17 časova u Kulturnom centru GRAD biće održana finalna prezentacija radova sa radionice u okviru internacionalnog projekta Akupunktura grada.

Projekat Akupunktura grada obuhvata gradove Beograd, Zagreb, Sarajevo, Skoplje i Split, a realizuje se pod pokroviteljstvom Evropske komisije u programu Kultura 2007 – 2013.

Osnovna ideja projekta jeste realizacija malih urbanističkih intervencija u određenom gradskom kvartu koje će na neki način popraviti kvalitet života u istom okruženju.

U Beogradu radionica se održava od 15. do 19. oktobra i bavi kvartom koji unazad tri godine, praktično od otvaranja Kulturnog centra GRAD, postaje sve atraktivniji, ali paralaleno otvara mnoga pitanja. Radi se o kraju dobro poznatom kao – Savamala. Radionica uključuje 40 učesnika iz pomenutih pet gradova, a krajnji rezultat će biti fizičko izvođenje odabranih 3 do 5 rešenja u proleće 2013. godine.

Projekat sprovodi konzorcij sastavljen od sledećih organizacija: Društvo arhitekata Zagreba u ulozi koordinatora projekta s partnerima Public Room Sarajevo, Public Room Skopje, Kulturni front iz Beograda te Društvo arhitekata Splita u ulozi pridruženog partnera.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Akupunktura grada – Finalna prezentacija”


« 20000 Leagues Under the Sea!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook