Agatha Ruiz de la Prada oduševila publiku SFW-a

dana Apr25 2014

Aprilski Serbia Fashion Week otvorila je revija jedne od najuticajnijih evropskih dizajnerki, Agathe Ruiz de la Prade, koja je  predstavila svoju najnoviju  kolekciju jesen/zima 2014. Prepoznatljiv stil ove dizajnerke posetioce nije ostavio ravnodušnim. Eksplozija boja, geometrijskih oblika i šljokica koji preovladavaju na modelima ove umetnice oduševila je brojnu publiku u hotelu Park u Novom Sadu.  Ova sjajna dizajnerka je na konferenciji za novinare najavila  šta će biti najaktuelnije u sezoni pred nama, te je takođe savetovala našim sugrađanima da ne budu uniformisani i jednolični, kao i da se ne oblače u tamne boje koje, kako kaže, preovladavaju u našem odevanju.

Kreatorka je našla inspiraciju u  šezdesetim godinama prošlog veka i zato u njenim kreacijama dominiraju lepršavi materijali i cvetni i tufnasti dezeni. Ona smatra da je najbitnije da se žena oseti komforno u onome što nosi i da je najbitniji način na na koji ona to iznese kao i njeno držanje.

Organizacija samog događaja nadmašila je očekivanja publike i prisutnih gostiju. Mesta su bila popunjena, a publiku su činila i veoma poznata lica iz sveta modne industrije, kao što su gospodin Donald Potard, urednica magazina Vogue, novinari sa Fashion One televizije i mnogi drugi.

Ovoj neverovatnoj reviji prethodilo je svečano otvaranje Design Week-a, koji predstavlja izložbe umetnika i primenjenih umetnika iz raznih oblasti umetnosti kao što su modna fotografija, dizajn nakita, kostimografija i industrijski dizajn. U sklopu izložbe modne fotografije, u holu hotela Park, do 26. aprila, publika će imati priliku da pogleda radove Federika Peltretija, Aleksandra Kamasija, Nemanje Maraš i prof. dr Milana Radovanovića. Na izložbi kostima, publici će se predstaviti kostimografkinja koja već 12 godina radi u Holivudu, Tatjana Radišić, dok će iz oblasti dizajna nakita biti predstavljeni radovi Jelene Kovačević, Vesne Milošević i Katarine Zlajić, a radove iz industrijskog dizajna potpisuje Igor Aćimović. Design Week svečano su otvorili gospođa Svetlana Horvat, predsednica Serbia Fashion Week-a i gospodin Nebojša Pilipović – Pilo, selektor izložbe.

Publiku Nacionalne nedelje mode očekuju još četiri zanimljiva dana u hotelu Park. U narednom periodu biće predstavljene nove kolekcije dizajnera iz Francuske, Češke, Bugarske, Mađarske, Belorusije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Ukrajine, kao i ceremonija dodele nagrada -Serbia Fashion Awards tokom koje će modni sladokusci uživati u retrospektivi svih revija sa Serbia Fashion Week-a, kao i u muzičkom delu programa uz bend “Frajle”.
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “Agatha Ruiz de la Prada oduševila publiku SFW-a”


« Svetski modni stručnjaci najavili početak SFW-a

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook