8. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture

dana Apr16 2013

Osma po redu Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) u organizaciji Kulturnog centra Beograda i Društva arhitekata Beograda i suorganizaciji Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Centra za promociju nauke sa temom “Razotkrivanje arhitekture”, biće održana od 18. do 30. aprila 2013.godine.

Nedelja arhitekture pokrenuta je sa idejom da promoviše vrednosti koje stvara arhitektonska scena. Istovremeno BINA daje priliku arhitektama iz zemlje i sveta da pokažu svoje radove i da govore o različitim društvenim prilikama, naprednim projektantskim razmišljanjima, kvalitetnom građenju i održivom razvoju.

Kompletan program je koncipiran tako da obuhvata gostujuće izložbe i predavanja domaćih i inostranih stručnjaka. Posebni gosti iz inostranstva na 8. po redu Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture biće Šoej Šigemacu iz studija OMA (Amerika) i Volf Priks iz biroa KOOP HIMELB(L)AU ( Austrija). Njihovo predavanja održaće se na Arhitektonskom fakultetu.

BINA 2013, kao i svake godine, organizovaće izložbu na kojoj će biti prikazani nagrađeni radovi, kao i izložbu na kojoj će se prikazati radovi sa arhitektonskih i urbanističkih konkursa iz prethodne godine Godišnje nagrade za arhitekturu i Arhitektonski i urbanistički konkursi u POP-UP prostoru.

Specijalni događaj ove godine predstavljaće UIA Region 2 – Balkanska konferencija arhitekata, u organizaciji Udruženja arhitekata Srbije i Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Balkanska konferencija arhitekata je međunarodna platforma za povezivanje arhitekta i arhitektonskih organizacija iz balkanskih zemalja pod rukovodstvom organizacije UIA Region 2. Tema ove Balkanske konferencije arhitekata 2013 biće značaj arhitekture.

Poseban program ovogodišnje BINE posvećen je predstavljanju projekta Urbani inkubator Beograd – Savamala: Preporod gradske četvrti, u organizaciji Gete instituta u Beogradu, i predstavljanju Letnje škole arhitekture u Petnici Priručnik za priručnik i internet platforme Poligon Rotor.

Studenti i oni najmlađi moći će više da saznaju o arhitekturi na stručno vođenim radionicama: Zemljana arhitektura, Scenografija grada, Šest urbanih šešira, Animirana arhitektura, Pet kilometara za 2 minuta, KCB radionica i Budi i ti arhitekta. Sanjaj i probaj.

Pokrovitelji i partneri 8. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture su  Skupština grada Beograda, Inženjerske komore Srbije, Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Univerzitet Megatrend i još mnogi drugi.

Za više o programu Nedelje arhitekture možete da pogledate zvaničnu internet adresu nedelje bina.rs.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: najnovije vesti | tagovi: , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “8. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture”


« Obojeni optimizam

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook