33. Perwoll Fashion Week – Modne vinjete

dana Apr8 2013

Pravi “ukras” svake Beogradske nedelje mode, definitivno su vesele i neobične Modne vinjete. Iako se tradicionalno održavaju negde na sredini nedelje mode, ili tik do zatvaranja – kada se polako spušta zavesa na celu modnu priču – Modne vinjete dolaze kao šlag na tortu.

Vlada Savić

Ovosezonske vinjete smestile su se 2. aprila u novootvoreni, renoviran prostor Mikser House, koji polako postaje naše omiljeno gradsko mesto za raznorazne događaje.

Piliku da predstave svoje modele na ovim Modnim vinjetama imali su dizajneri Tijana Žunić, Vlada Savić, Lada Dragović, Dejana Momčilović, Vladimir Lazarević, kao i studenti FPU (klasa odseka za tekstil) i Univerziteta Metropoliten.

Vladimir Lazarević

Svi kreatori sem Vladimira Lazarevića, našeg poznatog dizajnera koji je predstavio svoju fantastičnu obuću, prezentovali su svoje najnovije modele odeće.

Svaki kreator je imao svoj “punkt” koji je pažljivo osmislio. Vladine božanstvene crne i ljubičastoplave poluduboke čižme  nosili su modeli u donjem vešu, smešteni na udobnim, svilenim jorganima. Još jednom Vladimir je demonstrirao da je naš najbolji dizajne obuće. Činjenica je da njegov rad odlikuje ozbiljna posvećenost, vrhunski materijali i jednako savršena izrada, a modeli su uvek atraktivni i originalni!!

Studenti FPU

Ono što je draž vinjeta pored krajnje atraktivog vida prezentacije je i taj različiti senzibilitet koji imamo priliku da vidimo na jednom mestu.

Iako se prethodnih godina ceo koncept Modnih vinjeta vrteo oko izazova da u okviru svoje mode dizajneri što više eksperimentišu, istražuju i igraju se, ovosezonske vinjete su ponudile vrlo trendi i komercijalnu odeću, homogenu i svedenu, ali svakako upečatljivu i nosivu.

Lada Dragović 

Prvi kontrast stilova i modne vizije pripao je Ladi Dragović i Dejani Momčilović. Manje poznata Lada opredelila se za krem postavku modela haljina čija nas je baršunasta i vazdušasta estetika podsetila na Lolitu i Merilin.

Nasuprot Ladinim lutkama, Dejana se poigrala s crnom bojom u kombinaciji sa škotskim dezenom.  Minimalistički, savršen kroj ostavio je utisak kod većine da je šteta što se Dejanini modeli nisu pojavili u okviru prve Black sensation revije.

Dejana Momčilović

Najviše pažnje i pozitivnih kritika dobio je Vlada Savić, najpoznatiji po svom radu za Tiffany production i modnom časopisu Bazar.

Vladinih pet prekrasnih modela oduševilo je sve prisutne. Iako je stil bio na ivici androgenog i ženstvenog, svima je za oko zapala savršena izrada, odlični materijali, čista silueta i boje prave prolećne – mint zelena, kreda bela, pastelno ružičasta i limunžuta. Definitivno najbolji “korner” večeri.

Vlada Savić

Pored Vladinih pet “sladoleda”, svoje modele predstavila je i iskusna Tijana Žunić. Ono u čemu je Tijana neprikosnovena iz sezone u sezonu je savršena izrada, vrlo prefinjen izbor boja i svedena, ženstvena forma.

Ovaj put, Tijana se kao i Vlada opredelila za pastelno proleće, najviše se  poigrala s asimetričnim sečenjem u formi haljine. U celoj kolekciji dominirala je čista, “trava” zelena, s tek ponekim modelom u nežno ružičastoj i beloj boji.

Tijana Žunić


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “33. Perwoll Fashion Week – Modne vinjete”


« Otvoren 10. Beogradski festival igre

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook