33. Perwoll Fashion Week – drugo veče

dana Apr4 2013

Perwoll Fashion Week nastavljen je revijama brendova koji su novi na našem tržištu ali koji u svetu već imaju izgrađenu svoju poziciju. Radi se o brendovima DOCA i LTB Jeans koje zastupa KG Fashion.

Dalje smo tokom večeri videli prezentaciju regionalne modne platforme Zona 45, koja je sa uspehom pokrenuta prethodne sezone, a koja na regionalnom nivou okuplja mlade kreativce. Ovoga puta u okviru regionalne modne platforme videli smo revije autora: Jovana Marković (Srb), Anja Dragan (Slo), George Styler (Srb), Marina design(Hrvatska). Reviju su ispratile brojne ličnosti javnog života kao i mnogobrojni predstavnici medija iz regiona, koji nakon učešća naših dizajnera na nedavnom International Fashion Showcase-a u Londonu posebno su zainteresovani modnim dešavanjima u Beogradu.

 DOCA

Brend DOCA nudi kompletnu paletu proizvoda, od torbi, obuće i aksesoara do garderobe i ima za cilj da transformiše svakodnevnu ženu u dimamičnu diva lutku dodajući stil i pozitivan stav njenom izgledu. Doca je osnovana 1989. godine i etablirao se kao brend poznat po torbama i aksesoaru, kasnije proširen garderobom kao Doca Total Look.

Doca je svoju kolekciju za proleće /leto 2013 uradila inspirišući se svim aktuelnim trendovima, bojama i dezenima koji su ove sezone U TRENDU. Doca svojim asortimanom pokriva sve trendove, od  onih nežnih pastelnih tonova sa prizvukom šezdesetih, preko crno-belih kombinacija, jungle motiva, retro i hipi dezena, sportskih i elegantnih pa do onih malo svedenijih, klasičnijih i umerenijih. Doca torbe, obuća i ostali modni detalji vrlo su specifični i prepoznatljivi , osim toga što svojima bojama, izgledom i dizajnom mogu da isprate svaki aktuelan trend pa i da ostanu trendy i kad dođe nova sezona, Doca nudi i vrlo pristupačnu cenu uz kvalitet koji se podrazumeva, kada je ovaj brend u pitanju.

LTB Jeans

Od svog osnivanja 1994. godine brend LTB je ostvario zavidan učinak postavši svetski brend. Zahvaljujući neumornom radu svog dizajnerskog tima ovaj svetski priznati brend nudi svojim kupcima veliki izbor garderobe koja prati najnovije modne trendove. LTB visokokvalitetni proizvodi i usluge se mogu naći na 2000 prodajnih mesta na 6 kontinenata.

Ovoga leta naša neprekidna potraga za svetskim tradicijama i korenima odvela nas je u Italiju. Kolekcija počinje utiscima i jarkim bojama sa Kaprija i vodi nas u način života i izgled zlatnih šezdesetih kada su poznate ličnosti te „dolce vita“ epohe – Odri Hepbern i Džeki Kenedi – letovale i otkrivale lepote i glamur ovog neverovatnog ostrva. Naša sledeća destinacija je tradicionalna Sicilija, sa svojim umetničkim rukotvorinama, bojama netaknute prirode i strašću. Na kraju, stižemo u Rimini na vreme da uživamo u najboljem od letnjeg života  – plažama, kupanju u moru, ludom noćnom životu i bojama preplavljenim suncem.

www.ltbjeans.com

 

ANJA DRAGAN

Mes Dix Vies

Anja Dragan dizajnerka iz Ljubljane, u okviru ZONE 45 predstaviće se kolekcijom Mes Dix Vies za jesen-zimu 2013/14.’’ Kako bi bilo, kada bi svako ljudsko biće imalo svog dvojnika, kao utelovljenje božanstva u ljudskom obliku koji bi došao iz višeg i neuništivog duhovnog sveta, u našem materijalnom svemiru? Kako bi bilo, ako bi svako od nas u jednom trenutku doživeo manifestaciju, iliti avatar sebe u najvišem obliku postojanja i ostao u tom osećaju nadrealnosti i nadljudskosti?’’ 


Ova talentovana dizajnerka još tokom studija,u okviru stuentskih razmena radila je u Kraljevskoj akademiji Dnaske u Kopenhagenu, a praktično iskustvo je stekla u studiju Iris Van Herpen u Amsterdam. Imala je vise samostalnih revija i izložbi, a dobitnik je I brojnih značajnih nagrada iz sveta dizajna I modnog dizajna.


GEORGE STYLER

Nakon velikog uspeha debitantske kolekcije Captivity, George Styler se vraća na Belgradsku Nedelju mode da novom kolekcijom CAPTIVITY II, da do kraja ispriča svoju modnu priču. Centralni motiv kolekcije je slovenska boginja Devana – boginja šume i zaštitnica divljih životinja. Veles, mladić koji se u nju zaljubio nije uspevao da joj priđe pa se posluižo lukavstvom, pretvorio se u cvet bosiljka da bi joj privukao pažnju. Devana postaje njegova žena, a iz te ljubavi se radja Miloš Obilić. Inspirisan ovom mitskom ljubavlju George Styler je u svoje dobro poznate trikotažne  žakarde uneo nove boje i cvetne motive koji asociraju na šumu i proleće. Ovo je zapravo ready to wear varijanta predhodne kolekcije, u novom ruhu i formi  koja sada u sebi nosi duh ranog proleća.


JOVANA MARKOVIĆ

Posle uspešne samostalne revije na 32. Beogradskom Fashion Week-u Jovana Marković se ove sezone predstavlja domaćoj publici u regionalnom program Zona 45.

Mini kolekcija za proleće/leto 2013 imala je svojupremijeru u Zagrebuna Fashion.hr u okviru iste platforme.  Kolekcijom koju nam ovom prilikom Jovana Marković predstavlja, preovlađuju haljine izrazito ženstvenih krojeva. Materijali su prirodni, vedrih neonskih boja sa metalik sjajem na kojima se provlače pruge interesantnih sečenja u različitm pravicima.

www.jovanamarkovic.com

 

MARINA DESIGN

Nova kolekcija se idejno i vizuelno kao priča nastavlja na prethodne. Ono što je autorkin cilj i dalje je pročišćavanje konstrukcije i vizualizacije konačnog modela. Svodeći kolorit na minimalno, upotrebljavajući samo par boja, pojednostavljenjem forme i stvaranjem čistih linija nastoji da kolekcija u finalnom izgledu odiše pročišćenošću, lišena suvišnih detalja. Upotebljavajući geometrijske forme i u kroju
i u detaljima ukupni utisak se svodi na jednostavnost i jasnu sliku i u najmanjem zahvatu na modelu, testirajući tako sebe da iz minimalnog izvuče maksimalno. Moda je za autorku samo medij putem kojeg izražava svoja kreativna razmišljanja i lepota je u tome što zahvaljujući njoj kreativnost dobija i svoju upotrebnu vrednost i funkcionalnost.

md.culture@gmail.com

Photo credits by Smiljka Boškov


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , , , , , , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “33. Perwoll Fashion Week – drugo veče”


« Otvoren 33. Perwoll fashion week

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook