33. Perwoll Fashion Week – British day

dana Apr7 2013

British Day, 3. aprila, je dan koji je bio posvećen upravo modi Velike Britanije. U saradnji sa Britanskom ambasadom i British Coucil-om organizovana je modna konferencija na kojoj su predavanja održali vrhunski stručnjaci iz različitih sfera modnog biznisa.

Konferencija je bila održana u atraktivnom prostoru renoviranog Mikser House-a gde se u poslednje vreme koncentriše beogradska kreativna energija. Predavači su bili:

Martyn Roberts osnivač i direktor organizacije Fashion Scout London održaće predavanje na temu Setting up a Fashion Business (o njegovom radu možete pročitati poseban tekst u ovom izdanju BFW Newsa). Povodom njegovog dolaska istog dana organizovana je i revija pod nazivom B Future koja okuplja 10tak najperspektivnijih diplomaca i mladih dizajnera.

Hanna Kontu profesorka London College of Arts koja se bavi ulogom socijalnih mreža u kreiranju identiteta brendova u modnoj industriji održaće predavanje na temu Fashion and Social Media. Predavanje je zasnovano na njenom istraživačkom radu koji se bavi ulogom i doprinosom socijalnih mreža i uključivanju samih kupaca u stvaranje imidža modnog brenda, širenju brenda i uloge interneta u formiranju kompetetivnih održivih strategija na globalnom modnom tržištu. Njen rad obuhvata razvoj modnih brendova u poslednjih par godina kroz prizmu uticaja modnih blogova, Facebook-a, Twitter-a, Youtube-a i Pinterest-a kao krucijalnih kanala komunikacije sa  korisnicima i prostora koji omogućuva polje za kreativno širenje aktivnosti.

PR menadžerka Becc Gray iz agencije Bloodygray će beogradskoj publici predstaviti iskustva sa londonske modne scene tokom predavanja pod nazivom Survive on Fashion Market. S obzirom na to da London predstavlja tržište koje je najkompetitivnije u domenu mladih dizajnera, studenti beogradskh modnih škola će biti u prilici da se upoznaju sa strategijama i tehnikama opstanka na tržištu i stalnog unapređivanja ličnog brenda kako bi se zadržali u vrhu ponude.

U okviru British Day-a videli smo i kolekciju THALIA kreatorke luksuzne odeće za žene Džejn Pirson (Jayne Pierson) koja je istu kolekciju prikazala i na upravo završenoj Londonskoj nedelji mode. Džejnina kolekcija bila je upotpunjena nakitom dizajnerke Nine Kazani (Nina Khazani) sa Royal College of arts iz Londona. Za kraj dana videli smo studentske revije B FUTURE.

Jayne Pierson

B future

Lena Bogdanović


Dunja Mijailović
je diplomirani ekonomista; voli da crta, šije, dizajnira odeću i prati trendove. Uvek kaže da je lepo pratiti ih ali nikako slepo, postati njen rob, već doprineti da odevna kombinacija ima neki vaš lični pečat. dunjastyle.blogspot.com | na twitter-u | facebook-u | tema: događaji, lifestyle, trendovi | tagovi: , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “33. Perwoll Fashion Week – British day”


« Kako je bilo na otvaranju Nedelje mode u Skoplju

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook