31.Belgrade Fashion Week

dana Mar29 2012

Baš poput velike četvorke i Beograd dva puta godišnje, uglavnom u oktobru i početkom aprila nađe se u centru modnog dešavanja, kako Srbije tako i cele regije.

Običaj da se preklapaju u vremenu održavanja, dva autentična ali i slična modna dešavanja i ovaj put su nam servirala te će biti vrlo zanimljivo uskladiti svoje obaveze ali i videti sve što nas zanima u roku od dve nedelje kada na raspolaganju imamo više od 40 revija!

Dok se dešava jubilarni 20.po redu Fashion Selection (25.03-08.04) krupnim koracima u svoje tridesete grabi od ove subote, Fashion Week 31.po redu koji će se opet pod glavnim sponzorstvom Amstela, održati na različitim BG lokacijama od 31.marta pa do 07.aprila tekuće godine.

Sedam dana jednog planskog modnog eventa nam tradicionalno još od 1996.godine donosi modna agencija “Click” na čelu sa svojim glavnim tvorcem i umnim kreatorom, Nenadom Radujevićem

Da će i ove godine, ovo biti jedan od najaktuelnijih i najposećenijih BG godišnjih događaja koji poseti preko 15 ooo posetilaca, ne sumnjamo kada vidimo više nego zanimljiv program.

Nedelju mode otvara u subotu, 31.marta u Belexpocentru revija naše priznate kreatorke, Dragane Ognjenović.

Te iste večeri videćemo i kolekcije brendova Sisley, Miss Sixty, Killah a predstaviće se i novi dizajneri pod sponzorstvom renomiranog Textil-a, Danka Karović, Nataša Pejović i Aleksandra Mitkovska.

U narednim danima bićemo u prilici da vidimo revije, kako domaćih, već afirmisanih kreatora (Bata Spasojević, Ana Ljubinković, Iva Stefanović, Tijana Žunić ), tako i novih, dolazećih nada modne scene (Tatjana Stanković i Nina Karlavaris), plus revije modnih renomiranih kuća (Sisley, Killah, Miss Sixty, Martini Vesto, Patrizia Pepe).

Takođe na fashion week stiže i mlada engleska dizajnerka Nicola de Main, koja je u centar zbivanja došla sa svojim dizajnom za nivea soft kremu ali je već nekoliko sezona prisutna na London fashion week.

Vrlo zanimljiva već sada se dojmi revija ili ti pre modna instalacija “Stari zanati za novo doba” koja će se održati u sredu, 4.aprila u Etnografskom muzeju.

Na specifičnoj reviji snage su udružili renomirani dizajneri Valentina ObradovićBata SpasojevićDejana MomčilovićSonja Krstić i Gordana Ćirić Krstić sa pletiljama zapadne Srbije a sa željom da se u moderan, savremeni dizajn udahne prošlost kao i očuvaju stari zanati.

Većina revija će se održati u proverenom Belexpocentru dok će se nekolicina održati u Mikser house, Narodnom i Etnografskom muzeju.Ceo event pratiće nekoliko još akcija.Tako će u holu Expo centra posetioci biti u prilici da vide radove učenika II, II i IV godine srednje škole za dizajn Tehnoart.

Isto tako u holu će se nalaziti Amstel Fashion Photo corner u duhu Amsterdama, gde će posetioci moći da se slikaju i tako budu u prilici da osvoje vredne nagrade.

Jedan od najznačajnijih događaja održaće se trećeg aprila u galeriji Eurocentar u Makedonskoj ulici  gde će se upriličiti humanitarna prodajna izložba “OSMEH ZA OSMEH“. Sav prihod od prodaje modela ićiće na račun Centra za edukaciju i rehabilitaciju dece sa smetnjama u razvoju.   

Pa,modni sladokusci,uživajte u narednim modnim danima i pratite style.rs gde ćete biti u prilici da čujete prve impresije sa svih revija.


Ana Dodig
je veliki hedonista.Zaljubljenik u film,muziku i ples. Voli proleće,jutarnju kafu a najviše od svega, more! Koliko god se trudila da racionalno ide kroz život, kreativna crta je stalno vuče ka snovima i u visine. Uverena je da uspeh leži u svima nama, samo ako verujemo u sebe! Zato,keep ur head up and heart strong! kafenisanje i ostalo | na twitter-u | facebook-u | tema: Belgrade Fashion Week, modne revije | tagovi: , , , ,Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “31.Belgrade Fashion Week”


« Giordano Toressi traži Pepeljugu

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook