​Da i Re, telo kao instrument

dana Jun12 2018

Da i Re, telo kao instrument”, svojevrsni hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa grupe Alice in WonderBand će se odigrati 14. i 15. juna na sceni Kosmodrom, Dorćolsko narodno pozorište, Solunska 24, u 20.30 h. Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, članovi grupe, a takođe i bračni par, koji već 21 godinu živi na obroncima Fruške gore, blizu Sremskih Karlovaca i Stražilova, su izvođači koji se bave zanimljivom tehnikom body percussion ili telesne perkusije.

canva-photo-editor

Muziku proizvode isključivo telom i glasom, uz dodatak instrumenata kao što su didžeridu ili kazu. Široj javnosti su poznati po učešću u takmičenju “Ja imam talenat”.

Predstavu je režirala Višnja Obradović, za kostim je zadužen “Lutkart”, a za stajling “Beastic”.

Predstava “Da i Re, telo kao instrument” je imala premijeru na „Festivalu uličnih svirača” u Novom Sadu 2016. godine, a igrana je na „BELEF“-u, Festivalu „Dev9t”, festivalu „Piano city Novi Sad”, festivalu “Nedelja stranih kultura” u Parizu, „Milano klaun festivalu“ u Milanu, a gostovala je i u Nemačkoj i Austriji.

Predstava je nagrađena specijalnom Trema plaketom na 21. Art Trema Festu u Rumi za istraživanje zvuka kao pozorišnog izraza, kao i specijalnom nagradom na Internacionalnom festivalu alternativnog teatra Gest u Sečnju, za fascinantan istraživački postupak na telu i njegovo pretvaranje u pozorišni zvučni znak.

„Ovi umetnici koriste samo svoja tela i glasove kao muzički instrument. Ništa više od toga. To čine doduše toliko energično, znalački i ubedljivo, da njihov nastup postaje krajnje zabavno i zanimljivo zadovoljstvo, koje istovremeno ide i do dubina… To što oni nude je čista energija, ritam u svom praobliku.“

 
Bez komentara, Comment ili Ping

Odgovori na “​Da i Re, telo kao instrument”


« Muzički program Bašta festa okuplja uzbudljiva imena domaće scene!

RSS trendovi

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

RSS revije

  • An error has occurred, which probably means the feed is down. Try again later.

Arhiv

po datumu

po temi

Predlozi

STYLERS predstavlja

Kategorije

STYLERS Facebook